Ajankohtaista

Löydät Facebookin ja Instagramin lisäksi täältä erilaisia uutisia ja tiedotteita

1.6.2018/Jäsenkirje

Hei te kaikki yli 1100 meidän aktiivista jäsentä! Suosittelemme lukemaan alla oleva teille suunnatun tekstin, jotta olette syksyn tapahtumista ja muutoksista tietoisia.


Tapahtumarikas kevät on nyt paketissa ja on tullut aika suunnata katseet syksyyn. Ennen sitä muistellaan hieman kulunutta kevättä:

- AMK:n sosiaali- ja terveysaloilla aloitti lähes 200 uutta opiskelijaa, niin päivätoteutuksessa kuin myös monimuodossa Turun- ja Salon kampuksilla. 
- TSTS ry:n jäseneksi liittyi 120 uutta kullanarvoista jäsentä. 
- Yhdistyksen vapaa-ajan toimintaa on laajennettu; mm. jäseniltamat ja Kupittaalaiset.
- Yhdistyksen hallituslaiset ovat olleet mukana läpi kevään erilaisissa henkilökunnan kokouksissa sekä viimeisimpänä opiskelijoiden palautepäivillä. Yhdistys on entistä aktiivisemmin ja sujuvammin saanut jäsentensä ajatuksia ja palautteita näkyville. Viestintä on edellisiin vuosiin verrattuna täysin päivittynyt, mm. opiskelijan Hai-Pro on osoittautunut erittäin toimivaksi anonyymin palautteen/huolen ilmaisemiseksi.
- Esille ovat nousseet kaksi erittäin tärkeää asiaa, joita TSTS ry on ollut aktiivisesti mukana ajamassa:
1. Ruiskadun sisäilmaongelmat ja Turun kasvatus- ja opetuslautakunnnan päätös siirtää alakoululaiset väliaikaisesti Ruiskadun tiloihin. Yhdistys keräsi alle vuorokaudessa lähes 300 nimen listan opiskelijoista ja henkilökunnasta, joilla oli vuosien saatossa ilmennyt erilaisia huonon sisäilman aiheuttamia oireita. 
2. Jobiili ja sen toimivuus. Tehyn opiskelijayhdistys sekä TSTS ry olivat mukana selvittämässä Jobiili -asiaa syvemmältä. Opiskelijayhdistys otti yhteyttä Jobiilista vastuussa oleviin tahoihin TAMKissa ja CityDevLabsissa.
- Hallitus tyhjensi toimistonsa ja jätti haikeat jäähyväiset muutama viikko takaperin. Vaikka koulua ei sijaintinsa ja ilmanlaatunsa puolesta jää kaipaamaan, tulee kuitenkin tietyllä tapaa ikävöimään omaa pyhättöä, missä sosiaali- ja terveysalan tulevat/jo valmistuneet ammattilaiset ovat painaneet pitkiä koulupäiviä läpi vuosikymmenten. Aina on hyvä herätä siihen todellisuuteen, että tämän ja eilisen päivän Ruiskatulaiset ahertajat pitävät tätä yhteiskuntaa tärkeällä työllään pystyssä.
Ruiskatulaisena ja hallituslaisena oli kyllä kieltämättä haikeaa pakata vanhoja nostalgisia muistoja Niemen laatikoihin. Noh, ne tavarat onneksi tulevat syksystä lähtien löytämään uuden (raikkaamman) paikan Kupittaan ICT-talosta.
Ruiskadun rakennus valmistui vuonna 1980 varta vasten terveydenhuollon opiskelijoille (Turun sairaanhoito-oppilaitos). Opiskelijayhdistykset ja -kunnat ovat painaneet duunia silloin ja niin myös tänäänkin. 
Jatketaan vuosikymmenten perinteikkäitä ja ehkä vähän päivitettyjä hommia meidän jäsenten, alan ja rakkaan yhdistyksemme puolesta syksyllä ICT-talossa.
Nyt oli aika jättää hyvästit Ruiskadulle. 

Tuleva syksy:

- Syksyllä meitä sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita ja ennen kaikkea uusia yhdistyksen jäseniä on entistä enemmän! Sosiaali- ja terveysalan uudet AMK:n opiskelijat aloittavat Turun- ja Salon kampuksissa viikosta 34 alkaen. 
Loputkin terveysalan opiskelijat siirtyvät ICT-talolle sekä Medisiina D:lle.  

Lisätietoa Kupittaan kampuksesta saat AMK:n sivuilta, https://kupittaankampus.turkuamk.fi/tervetuloa-ict-cityyn-terhy/

- Syksyllä TSTS ry:n toimisto ja kaikki hallituslaiset löytyvät ICT-talon kellarikerroksesta. Tarkempi osoite Joukahaisenkatu 3-5, 20520 Turku, toimiston numero B0038. Iloksemme saamme toimistonaapureiksi muitakin AMK:n yhdistyksiä!
- Lisäksi haluamme tiedottaa, että syksyllä AMK siirtyy uuteen Peppi-järjestelmään, joka tulee toimimaan SoleOPSin, winhavillen ja mirandan (lukkari) tilalla. 
Suosittelemme, että tulostatte varmuudeksi oman opintosuoritusotteenne SoleOPS:ista talteen. 
- TSTS ry ottaa vastaan mielellään palautetta toiminnastaan ja kehitysideoita. Syksyllä mm. opiskelijapäivien ja muun toiminnan takia voimme tarvita lisäkäsiä ja muita aktiiveja mukaan, joten ole rohkeasti meihin yhteydessä. 
Parhaillaan otamme vastaan myös uusia haalarimerkki-idoita, joten vedoksia ja ideoita voi lähettää suoraan meille vaikka sähköpostitse. Lisää infoa somessa.

- STOP 2018 - Sosiaali- ja terveysalan opiskelijapäivät
Syksyllä 29.-30.9. järjestetään Suomen historiassa ensimmäistä kertaa sosiaali- ja terveysalan korkeakouluopiskelijoiden opiskelijapäivät ja olemme saaneet kunnian järjestää tapahtuma yhdessä Tehyn tukemana. 
Mistä näillä opiskelijapäivillä tullaan puhumaan? Syyskuussa tullaan puhumaan aiheista, jotka koskettavat kaikkia meitä - sote-alojen tulevia ammattilaisia. Luentoja tulee löytymään mm. seuraavista teemoista: monikulttuurisuus, työssä jaksaminen sekä työturvallisuus. Lisäksi opiskelijapäivien tavoitteena on yhdistää opiskelijoita ympäri Suomea, joten luvassa myös verkostoitumista. 
Opiskelijapäivät avataan ensimmäisenä päivänä aamupäivästä asiantuntijaluennoilla (mm. TtT Niina Eklöf) sekä paikalla on myös eri ammattiliittojen edustajia (mm. bioanalyytikkoliitto, MLL, Tehy, Sairaanhoitajaliitto, Adaptus ry). Luentojen jälkeen suunnataan ulos kiertämään rasteja, joiden vetäjinä ovat eri opiskelijayhdistykset ja aktiivit. Rastien jälkeen päivä kruunataan Humalistonkadun Gongissa Kasmirin viihdyttämänä! Seuraavana päivänä ei tarvitse keskittyä mihinkään muuhun kuin syömiseen, nimittäin TSTS varmistaa osallistujille huikean brunssin ja verkostoitumistapahtuman, mikäs sen parempaa huikean yön jälkeen syödä herkkuja heti aamusta ja samalla tutustua eri kaupunkien sosiaali- ja terveysalan opiskelijoihin.
Varmista paikkasi mahdollisimman pian, nimittäin edullisemmat liput ovat voimassa vielä ensi viikon keskiviikkoon saakka! Ei muuta kuin laittamaan tekstaria frendille ja ostamaan Bailataan.fi -kautta liput talteen!


FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1708307209191333/
Liput: https://bailataan.fi/events/7f2845f2-8e71-4e86-861f-3db871d194ca
Yhteydenotto: sote.opiskelijapaivat@gmail.com
Verkkosivut: www.tstsry.fi/stop
Instagram: stopturku

TSTS ry:n hallitus haluaa kiittää kaikkia jäseniään kuluneesta tapahtumarikkaasta keväästä ja toivoo rentouttavaa kesää kaikille! 
Syksyllä nähdään positiivisin ja uteliain mielin Kupittaalla!


- TSTS ry, Turun sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ry hallitus


23.1.2018

   Hallitus haluaa kuulla, just sua!

Hallitus haluaa kuulla jäsenistönsä mielipiteitä jatkuvasti. Haluamme hallituksen kanssa tarjota jäsenillemme uusia kokemuksia, sekä mukavaa yhdessäoloa. Unohtamatta ehkä tärkeintä hallituksen tavoitetta, jäsenistön edunvalvontaa. 

Tämän takia julkaisemme nyt kyselyn, jolla haluamme kartoittaa juuri sun mielipiteitä siitä, minne tsts:n tulisi järjestää excursio tulevaisuudessa. Vastaa ja vaikuta! (: 

Linkki kyselyyn

12.12.2017

Hallituksen vaihto 2017

Järjestäytymiskokouksessa valittiin ensi vuoden vastuualueet seuraavasti:
-Puheenjohtaja
Laura Kumpula (päätetty syyskokouksessa äänestyksellä)
-Varapuheenjohtaja
Danial Avanloo (äänestyksellä)
- Rahastonhoitaja
Sara Ohrankämmen
-Sihteeri
Jaakko Lahdenkauppi
-Huvi- ja kulttuurivastaavat
Lisa Holma (äänestyksellä)
Tomi Marttila (äänestyksellä)
-Some- ja viestintävastaava
Oskari Ketola
-Sopo ja kopo -vastaava
Mirjam Nevala
-Excursiovastaava
Nea Karsikas
-Tuutorvastaava
Max Mattson (äänestyksellä)
-Haalari- ja merkkivastaava
Ville Uusikartano
-Varajäsenet
Veera Koivula ja Josefina Salmi

7.12.2017

Hallitus kokoustaa viimeistä kertaa


Vuoden 2017 hallitus kokousti tänään virallisesti viimeisen kerran tällä kokoonpanolla 💔 Ensi viikolla osan meistä voi vielä bongata glögeillä ja toimistolla mutta ensi vuonna palataan sorvin ääreen uuden hallitukstiimin voimin 💪🏼 Huikea vuosi takana tällä porukalla, toivottavasti toimintamme jatkuu ensi vuonna yhtä kirkkaasti, ellei jopa kirkkaammin! 😍 
Jatkavat ja uusi hallitus jääkin jännittämään lauantain koitosta, nimittäin luvassa hallituksen vaihto 😏 

10.11.2017

Bongaa tonttu -arvonta

Nyt sinulla ja ystävälläsi on mahdollisuus päästä ensi viikon torstaina TSTS ry:n järjestämiin Bongaa Tonttuihin bilettämään ilmaiseksi ja vielä jonon ohi, eikä tässä vielä kaikki nimittäin mukaan laitetaan yllätyskassit sisältäen muutaman jouluaiheisen yllärin ;) sekä tietenkin huikean Bongaa Tonttu -merkin!

Lue lisää kilpailusta klikkaamalla mainoskuvaa!

7.11.2017

Uusi hallitus vuodelle 2018


Syyskokous on päättynyt ja vuoden 2018 hallitus on lopulta äänestyksen kautta valittu. 

Syyskokouksessa oli paikalla yhteensä 37 henkilöä, joka on luultavasti yhdistyksen ennätys. Puheenjohtajaksi asettuivat kaksi jäsentä, jonka voitti äänestyksellä Laura Kumpula, joka vuoden 2017 hallituksessa toimi varapuheenjohtajana. 

Hallitukseen halukkaita oli yhteensä 15 henkilöä, jonka vuoksi suoritimme äänestyksen. Äänestystuloksia odoteltiin jännityksellä. Hallitukseen valittiin puheenjohtajan lisäksi 10 hallituslaista sekä päivän kolmannen äänestyksen kautta 2 varajäsentä. Kokouksessa kävimme läpi myös yhdistyksen vuoden 2018 tavoitteet sekä tämän ja ensi vuoden taloustilanteet ja -arviot. 

Suuri osallistujamäärä kokouksessa sekä suuri hakijamäärä hallitukseen eivät olleet illan ainoat yllätyksen aiheet, nimittäin selvisi, että ensi vuoden hallituksessa on mukana jopa neljä eri erityisalojen opiskelijoita; sairaanhoitaja, ensihoitaja, terveydenhoitaja sekä bioanalyytikko! Lisäksi hallituksessa näyttää olevan molempia sukupuolia edustamassa yhtä monta henkilöä, olemme kuulemma naisvaltainen ala, heh heh!

Vuoden 2018 hallitus:
Laura Kumpula (pj), ensihoitajaopiskelija
Mirjam Nevala, bioanalyytikko-opiskelija
Oskari Ketola, ensihoitajaopiskelija
Lisa Holma, sairaanhoitajaopiskelija
Max Mattsson, sairaanhoitajaopiskelija
Jaakko Lahdenkauppi, sairaanhoitajaopiskelija
Ville Uusikartano, sairaanhoitajaopiskelija
Tomi Marttila, terveydenhoitajaopiskelija
Sara Ellen Ohrankämmen, sairaanhoitajaopiskelija
Nea Karsikas, ensihoitajaopiskelija
Danial Avanloo, sairaanhoitajaopiskelija
Veera Koivula, ensihoitajaopiskelija
Josefina Salmi (ei kuvissa), bioanalyytikko-opiskelija

5.11.2017

Valoa tunnelin päässä!! Et olekaan yksin syysmasennuksesi ja nuhanenäsi kanssa. Valohoidon ja sisupastillien sijaan tarjoamme piristykseksi sairaan (hyviä) bileitä. Kietaise stetarit kaulaan tai laastari sormeen ja suuntaa ylistämään poikkitieteellisen sairasta meininkiä Lyniin 28.11. klo 22 alkaen.
Mukana jembaloissa T(H)LKS, Iva, Adaptus, Ex Tempore, Fobia ja TSTS.
Lippu kustantaa 3€ ja ennakkolipun ostajille on luvassa huikean hieno haalarimerkki. Lippuja myynnissä myös ovelta.
MITÄ? Sairaat Bileet
MISSÄ? Night Club Marilyn
MILLOIN? 28.11. klo 22 alkaen
KENELLE? kaikille
LIPUNMYYNTI? ennakkoon Medisiinalta 14.11. klo 11-13, 
Ex Tempore myy ennakkolippuja BioCityn 3. kerroksen kahvihuoneessa 9.11. klo 12.30 alkaen 
MUUTA? pukeudu sairaimpiin opiskelijahaalareihin jotka käsiisi saat

17.10.2017

VUJUT 10/70

14.10.2017 Kupittaan paviljonki

Lauantaina kello 18:00 nostimme yhdessä sadan juhlavieraan kanssa maljan meidän rakkaalle yhdistykselle 🥂❤️

Huikean illan aikana saimme kuulla akustista musiikkia, nostalgisia puheita (mm. vuoden 2007 hallituksen puheenjohtajan), syödä suussa sulavat annokset sekä loppuillasta tanssia livebändin tahdittamana.

Haluamme vielä kertaalleen kiittää kaikkia rakkaita vieraita sekä erityisesti vujutyöryhmää, joka täydellä panoksellaan mahdollisti juhlat. Lisäksi iso kiitos kaikille hallitustoiminnassa vuosien varrella mukana olleille sekä yhteistyökumppaneille. Ilman teitä, emme olisi juhlineet lauantaina näinkin pitkää taivaltamme ❤️

Rakkaudella,
Turun Sosiaali- ja Terveysalan opiskelijoiden yhdistyksen vuoden 2017 hallitus 

16.10.2017

Syyslom... Itsenäisen opiskelun viikko!

9.10.2017

Tehyn kanssa illallisella

Tänään olimme poikkeuksellisesti koko hallitusporukan voimin illallistamassa yhdessä Tehyn järjestöasiantuntija Päivi Ovaskaisen kanssa. Tehy tarjoi hallituslaisille Nerån suussa sulavat ruuat sekä jälkkärit ja me puolestaan opiskelijayhdistyksenä tarjosimme Päiville kehitysideoita ja ajatuksia Tehyn opiskelijatoiminnan edistämiseksi. 📃
Tulevaisuudessa Tehy on taatusti osa joka ikisen terveysalan opiskelijan opiskelu- ja työarkea. 💪🏻
Toivottavasti olet jo Tehyn opiskelijajäsen, nimittäin muuten jäät patsi monesta arvokkaasta jäsenedusta.

4.10.2017

Uusi blogikirjoitus - aiheena labratunnit

4.10.2017

Aika uuden hallituksen

On aika syyskokouksen ja uuden hallituksen.
Kaikki Turun sosiaali- ja terveysalan opiskelijat - TSTS ry:n jäsenet ovat oikeutettuja osallistumaan sääntömääräiseen kokoukseemme 7.11, missä päätetään ensi vuodelle uusi hallitus. Voit tulla kokoukseen ihan vain seuraamaan toimintaamme ja tuomaan oman mielipiteesi esille tai asettumaan itse ehdolle!
Hallitus koostuu puheenjohtajasta, 10 hallituksen jäsenestä sekä mahdollisesti kahdesta varajäsenestä. 

Syyskokouksessa voi kuka tahansa jäsenistöstä asettua ehdolle hallitukseen. Uusi hallitus päätetään äänestyksellä. Jos et millään pääse osallistumaan kokoukseen, mutta olet halukas ensi vuoden hallitukseen, lähetä kirjallinen hakemus osoitteeseen tsts.hallitus@gmail.com.


2.9.2017

Tapahtumakalenteri päivitetty

1.9.2017

Vuosijuhlien liput myytiin loppuun samalla minuutilla!

Vuosijuhlien liput tulivat myyntiin keskiviikkona kello 17:00, jo minuutti tämän jälkeen liput olivatkin jo loppu. Hienoa, että saadaan innokkaita jäseniäkin mukaan mahtaviin juhliin!

Kutsuvieraiden viimeinen sitoutuva ilmoittautuminen päättyy 14.9, joten lippuja vapautuu mahdollisesti yleiseen myyntiin taas 15.9. Kalenterit siis esiin ja päivä ylös, sillä sulla on vielä pieni mahdollisuus päästä mukaan juhliin!

18.8.2018

Digitaalinen opiskelijakortti yleistyy- fyysinen kortti ei ole enää pakollinen

Jos olet läsnäoleva opiskelija ja opiskelijakunta TUOn jäsen, voit ladata käyttöösi digitaalisen opiskelijakortin eli Frank Appin. Frank App alkaa toimia pääsääntöisesti rekisteröitymistä seuraavana päivänä. Frank Appissa voit myös ostaa digitaalisen ISIC-lisenssin (3 € / 12kk). Frank App on saatavilla Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille.

Muovisen opiskelijakortin tilaamisen ei ole pakollista, mutta halutessasi voit tehdä tilauksen Frankin kautta, osoitteessa frank.fi.

Opiskelijakortin voit hankkia joko maksuominaisuudella tai ilman maksuominaisuutta. Maksuominaisuus opiskelijakortissa tarkoittaa siis sitä, että voit käyttää opiskelijakorttia maksukorttina. Korttiin jossa on maksuominaisuus, voit ostaa myös kansainvälisen opiskelijakortin ISIC:n.

Lisätietoa eri korttityypeistä saat Frankin nettisivuilta.

14.8.2017

TSTS ry:stä Suomen ensimmäinen sote-alan opiskelijapäivien järjestäjäyhdistys!


Insinööreillä on IOP, tradenomeilla Tradenologia.

Vuonna 2018 tulee sotealalle vihdoin omansa: STOP - SOSIAALI- JA TERVEYSALAN OPISKELIJAPÄIVÄT 2018 järjestetään Turussa 29.-30.9.2018. Järjestelyistä vastaa ensimmäisenä TSTS ry. Tapahtuma tulee olemaan vuosittainen ja kiertää kaupungista toiseen.

Järjestävän tahon päätti Tehyn opiskelijayhdistyksen hallitus hakemusten perusteella.Lisätietoa tapahtumasta tulee ensi vuoden alkupuolella. Tervetuloa mukaan tapaamaan alan opiskelijoita kaikkialta Suomesta, nauttimaan luennoista, rastikierroksesta, loppubileistä ja yhdessäolosta!

5.8.2017

Jobstep jää Turussakin vihdoin historiaan

14.6.2017

Syksyn ensimmäisten viikkojen lukujärjestykset julkaistu

Pääset lukujärjestykseen tästä.

18.5.2017

Ensimmäinen blogikirjoitus julkaistu!


17.5.2017

Valintakoekutsut on lähetetty

Kaikki kevään yhteishaun valintakoekutsut on lähetetty. Onnea valintoihin!

Valintakoekutsut lähetettiin kulttuuri- sekä sosiaali- ja terveysalan päiväkoulutuksiin. Lisäksi valintakoekutsut lähettiin kaikkien alojen niihin monimuoto- ja YAMK-koulutuksiin, joissa valintakoe on käytössä. Valintakoekutsut on lähetetty sähköpostilla Opintopolun hakulomakkeella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Muistathan tarkistaa myös sähköpostin roskapostikansion. 

Alimmat esivalintakokeen pisteet, joilla valintakoekutsun Turun AMK:iin saa ovat seuraavat:

Päivätoteutukset:
Bioanalyytikko (AMK) 32,8
Fysioterapeutti (AMK) 45,6
Kätilö (AMK) 44,3
Röntgenhoitaja (AMK) 42,8
Sairaanhoitaja (AMK), Turku 38,5
Sairaanhoitaja (AMK), Salo 22,5
Sosionomi (AMK), verkko- ja päiväopinnot 47,3
Suuhygienisti (AMK) 43,0
Toimintaterapeutti (AMK) 47,2

Monimuotototeutukset:
Ensihoitaja (AMK) 34,8
Sosionomi (AMK), Salo 36,3

Esivalintakokeen kysymykset ja oikeat vastaukset ovat nähtävillä osoitteessa https://soteli.metropolia.fi  

Kevätkokous 2017

Tiistaina kevätkokous sujui tuttuun tapaan sujuvasti ja poikkeuksellisesti saimme kokouksen pakettiin noin puolessa tunnissa! Kävimme kokouksessa läpi esityslistan jokaisen kohdan kerrallaan, mm. tilintarkastuksen, toimintakertomuksen sekä varajäsenten valinnan.

Kokouksessa valittiin hallitukselle kaksi uutta jäsentä, jotka toimivat molemmat varajäseninä.

Lisa ja Ville, tervetuloa joukkoomme! Esittelemme  uudet hallituslaiset myöhemmin.

30.4.2017

10.4.2017

Vuoden ensimmäinen Excursio

20.3. 2017

Video on julkaistu!

Nyt matkustetaan ajassa eteenpäin, sillä tämä kuvamateriaali on peräisin ensi viikon keskiviikolta! Etkoilta kiidätetty nuori opiskelija päätyy Turun parhaimpaan erikoissairaanhoidon yksikköön, Ruiskadun kampukselle. Tsekkaa videolta, kuinka opiskelijan käy.

19.3.2017

MOSSE

Suuri kiitos kaikille hirven nimikilpailun osallistuneille! ❤ Kun vaan olisimme voineet valita kaikki nimet... mutta ei! Hirven nimikilpailu päättyi ja valitsimme hartaan äänestyksen jälkeen hirvemme nimeksi Mosse.

Onneksi olkoon siis Sonja Varakas, voitit juuri 2 ilmaislippua Karuselli-bileisiin keskiviikkona 29.3., jossa esiintyy vanha kunnon Pikku G! Sinulle on nyt laitettu sähköpostia 

Mutta unohtamatta päätähteä! Saammeko vielä kerran esitellä, TSTS ry:n oma hirvimaskotti Mosse

3/17

Keksi maskotille nimi - voita liput karuselliin!!!

Ohjeet: 

  1. Tykkää Facebookin kuvasta
  2. Jätä meille nimiehdotuksesi verkkosivumme "Anna palautetta" -osion viestikenttään. www.tstsry.fi (voit samalla jättää ihan oikeaa palautetta meille,KIITOS!)
  3. Muistathan jättää myös nimesi sekä sähköpostiosoitteesi lomakkeeseen, jotta voimme olla tarvittaessa yhteydessä sinuun.

KILPAILU


Haluatko voittaa lipun itsellesi ja avecillesi Karuselliin? Siis siihen Karuselliin, jossa on esiintymässä PIKKU G!! Jos viimeistään nyt alkoi kiinnostaa niin lue silmät tarkkana alla oleva teksti...

Ruiskadun lähistöltä pelastettiin jokunen kuukausi sitten hirvi... KYLLÄ luit oikein HIRVI. Päätimme ottaa kyseisen hirven meidän kaveriksi mukaan toimintaamme ja ajan myötä hyväksyimme hänet yhdistyksemme uudeksi upeaksi maskotiksi. 
Meidän hallituslaisten kesken ilmeni kuitenkin ongelma, kun emme osanneet päättää maskotille nimeä, joten nyt tarvitsemme SINUN apua!! Eli keksi meidän maskotille nimi. Parhaimman nimen keksinyt opiskelija voittaa itselleen 2 lippua Karuselliin!!!!

Kilpailuun voi osallistua tiistaihin 14.3. klo 18:00 mennessä.

29.3.2017

Karuselli


Kolmas kerta toden sanoo, kun tänä vuonna sekoitetaan Karusellin pakkaa vielä entistä kovempaa ja kootaan eri tiedekuntien bilekansa saman katon alle tamppaamaan Börssin lattiaa. Karuselli on aidosti poikkitieteellinen, sillä nämä kekkerit ovat suunnattu kaikille Turun alueen opiskelijoille!
Hyvät naiset ja herrat, Karusellin pääesiintyjä on tänä vuonna PIKKU G!

15.3.2017

Lehtikirjoitus: "Miksi juuri minä joudun odottamaan päivystyksessä?"


Artikkeli perustuu keväällä 2016 Turun ammattikorkeakoulun ja Tyks Lasten ja nuorten klinikan kanssa yhteistyössä toteutettuun opinnäytetyöhön "Lapsiperheiden kokemukset päivystyksestä ja triage-toiminnasta"

9.3.2017

Ammattikorkeakouluihin ei vain kävellä sisään - IL listasi vaikeimmasta helpoimpaan

Turun ammattikorkeakoululla oli vuonna 2016 yhteishaussa hakijoita yhteensä 14022, joista 2120 hyväksyttiin, hyväksyttyjen osuus oli siis 15 % 

Iltalehti vertaili kevään 2016 yhteishaun tulosten perusteella, mihin Suomen ammattikorkeakouluihin on vaikein ja mihin helpoin päästä sisään.

Perinteisesti ajatellaan, että yliopistotutkinto on ammattikorkeakoulun suorittamista suurempi meriitti. Siinä, miten vaikea yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin on päästä opiskelemaan, ei kuitenkaan ole suurta eroa. Suomen suosituimpien ammattikorkeakoulujen seula alkaa olla todella tiukka.

Esimerkiksi Uudellamaalla toimivaan Laureaan pääsi keväällä 2016 vain 8 prosenttia hakijoista. Osuus on yhtä pieni kuin vaikeapääsyisimpien yliopistojen listan kärkeä pitävällä Taideyliopistolla.

7.3.2017

Hallitus käymässä Salon kampuksella


TSTS ry sai aiemmin vuoden alussa palautteen, että Salolaiset opiskelijat toivoisivat, että kävisimme useammin Salossa ja ottaisimme huomioon myös Salon kampuksen sosiaali- ja terveysalan opiskelijat. Päätimme siis yhdessä hallituksen kesken, että lähdemme pienelle Roadtripille hieman meille vieraammalle kampukselle. 

Päivän aikana jaoimme oheistuotteita sekä myimme mm. haalarimerkkejä. Paikalla oli maskotimme jakamassa karkkia.

Toivomme, että jatkossa voimme huomioida Salolaiset opiskelijat entistä paremmin ja käydä kampuksella useamman kerran vuodessa.

3.3.2017

Alumnipäivä


Turun AMK:n Alumnipäivässä pääset tapaamaan entisiä opiskelukavereitasi ja verkostoitumaan asiantuntijoiden kanssa. Lisäksi kuulet, millaista täydennyskoulutusta ja palveluja Turun AMK:lla on tarjota osaamisesi kehittämiseen.
Jaa tunnelmia: #tuasalumni ja #turkuamk.

Ohjelma alkaa klo 12

• Tervetuloa: koulutusjohtaja Marjut Putkinen
• Tervehdys: kunnia-alumni Minna Arve
TSTS ry Alumnit: Tuominen Erika

Yhteisen aloituksen jälkeen jatkuva ohjelma Ruiskadulla

• Avoimet ovet neuvontakeskus Kunnonkodissa
• Moniammatillisen monimuotoryhmän koulutus esittäytyy
• Ylempi AMK-koulutus esittäytyy
• Projektitoiminta esittäytyy; Tukialus, Viiviakatemia
• Tiimioppiminen
• Fysioterapeuttien mentorointimalli
• International corner: opiskelijakuulumiset vaihdoista
• Kliinisen hoitotyön opettajatoiminta
• Tutkimus- kehitys- ja innovaatiotoiminnan työpaja: lasten ja nuorten osallisuus
• Erikoistumiskoulutukset ja täydennyskoulutus: esittelyssä mm. kokemusasiantuntijakoulutus
ja haavanhoidon erikoistumiskoulutus
• Medisiina D esittäytyy
• Kahvikorneri: tapaa eläkeläisiämme ja alumneja, tule mukaan keskustelemaan
• Simulaatio koulutuksessa

*Muutokset mahdollisia


16.2.2017

Varaa paikkasi kesäopintojaksolle!

21 AMK:n yhteisponnistus, summersemester.fi-portaali avatutuu 1.3.2017. Ilmoittautuminen opintojaksoille alkaa 15.3.2017.

Save the dates:

  • Portaali aukeaa 1.3.2017
  • Tutustu opintojaksoihin
  • Ilmoittautuminen alkaa 15.3.2017

Mitä voin opiskella kesällä?

Kesälukukausi.fi -portaaliin on koottu 21 ammattikorkeakoulun kesäopintojaksotarjonta. Voit valita opintojaksoja kaikkien AMKien tarjonnasta. Opintojaksot ovat pääosin verkko-opintoja.

Milloin ilmoittaudun kesäopintojaksoille?

Opintojaksotarjontaan pääset tutustumaan 1.3.2017 alkaen. Ilmoittautuminen kesän opintojaksoille alkaa pääosin 15.3.2017. Suosituimmat opintojaksot täyttyvät nopeasti, joten olethan ajoissa liikkeellä.

"Halusin jouduttaa opintojani opiskelemalla myös kesällä"

Turun AMK toteutti palautekyselyn viimevuotisista kesäopinnoista. 60 % vastaajista opiskeli kesällä, koska halusi jouduttaa opintojaan. 40 % vastaajista nosti esiin myös mahdollisuuden opiskella muiden ammattikorkeakoulujen opintojaksoilla.
77 % mielestä kesän 2016 opintojaksotarjonta oli kattava. Portaalia on kehitetty kuluvan vuoden aikana monilta osin. Tarjonta on laadukkaampaa ja monipuolisempaa.

Toiminta-ajatus on kuitenkin sama; voit opiskella missä haluat, minkä ammattikorkeakoulun opintojaksolla haluat ja milloin haluat.

8.2.2017 TASOKAS on nyt virallisesti yhdistys

"Tasokas piti tänään ensimmäisen kokouksensa virallisena yhdistyksenä! Tasokas-klubin syntymäpäivä 2.2. (2012) muuttuukin nyt Tasokas ry:n syntymäpäiväksi 8.2. (2017). Aika tasan viisi vuotta ehdittiin siis olla klubi - toivottavasti ollaan yhdistys pidempään Asioita oli ihan hurjan paljon käsiteltävänä, mutta saatiin monta pyörää pyörimään. Heti sen jälkeen jäätiin peli-iltaan muiden sosionomiopiskelijoiden kanssa." 

Teksti suoraan Tasokkaan verkkosivuilta


30.1.2017 - #Tutustuhallitukseen -kampanja

TSTS ry on aloittanut #tutustuhallitukseen-kampanjan. Tarkoittaa siis sitä, että lähiviikkoina lisäämme hallituksen jäsenistä videoita, joissa jäsenet esittelevät itsensä lyhyesti. Näin saatte meistä jo hieman enemmän irti! 

Ensimmäinen video: Laura Kanasaar, sairaanhoitajaopiskelija ja vuoden 2017 TSTS ry:n puheenjohtaja. Voit laittaa Lauralle emailia (laura.kanasaar@edu.turkuamk.fi) jos mieleen jotain juolahtaa liittyen esim. sun opiskeluihin tai TSTS ry:n toimintaan.

Lauran videon näet täältä!

2016-2017 - Kulunvalvontakortti maksulliseksi

Teksti tulossa...

2.2. Ruissitsit ja -bileet
TSTS, TASOKAS, SUUKKO

KUVIA LISÄTTY KUVAGALLERIAAN

18.1.2017 Ruissitsien liput lähes loppuunmyyty!

"Ruissitsit järjestetään tänä vuonna fantasia-teemalla. Teemaa saa tulkita pukeutumisessa kukin omalla tavallaan - koko satumaailman kirjo nasuista kentaureihin ja merenneitoihin on tervetullut :)
Lippu sitseille maksaa 15€/13€ (holillinen/holiton). ICT-talolla lippuja on myynnissä ke 11.1. klo 9:45-10:15.
Ruiskadun TSTS:n toimistolla lippuja myynnissä ma 16.1. klo 9:30-13:00. 
Huom! Vain yksi lippu/ostaja. Lippuja rajoitettu määrä.
Sitsejä järjestämässä TSTS, Suukko, Tasokas"

17.1.2017 Uudet verkkosivut

Juhlavuoden kunniaksi olemme julkaisseet TSTS ry:lle uudet helppokäyttöiset ja selkeät verkkosivut. Sivun visuaalisena suunnittelijana ja aktiivisena toimittajana toimii TSTS ry:n tiedotus- ja somevastaava Danial Avanloo, joka on Ruiskadun ensimmäisen vuoden opiskelija. 

Danial kuvailee uutta verkkosivua yksinkertaisena, helppokäyttöisenä sekä modernina kokonaisuutena, joka toimii jokaisen yhdistyksen jäsenen työkaluna opiskelujen aikana. 

"Nykypäivänä verkkosivuilla käydään useammin puhelimella, kuin tietokoneella, joten sivumme on suunniteltu erityisesti helppokäyttöisyytensä ansiosta älypuhelimille." 

" Yhdessä Instagramin, Facebookin ja uusien verkkosivujen avulla edistämme toimintaamme ja näkyvyyttämme sosiaalisessa mediassa. "

12.12.2016 Hallituksen vaihto vm. 2016

" Eilinen päivä oli huikea! Perinteinen hallituksen vaihto siirttymäriitteineen oli todella onnistunut. TSTS:n agentit suorittivat eilen toistaan haastavampia tehtäviä ja suoriutuivat upeasti haastavasta tehtäväkierroksesta, joululaulujen laulamisesta hansatorilla, taklailuista kuplafutiksessa ja sokkona kävelystä ympäri Turun maastoa. Päivä päättyi vielä Submarinan viihdetiloihin keilailun ja saunan parissa. Nyt on taas aika kiittää menneen vuoden hallitusta upeasta vuodesta ja jättää hommat uusien innokkaiden agenttiemme osaaviin käsiin! "

1.12.2016 Bongaa Tonttu 2016

Kuvia lisätty kuvagalleriaan.

9.12.2016 Tiedote koskien opiskelijakorttiin tulevia muutoksia

Toistaiseksi opiskelijakortti on mahdollista saada vain opiskelijakunnan kautta ja opiskelijakortin saaminen edellyttää voimassa olevaa opiskelijakunnan jäsenmaksua. Opiskelijakunta TUOn jäsenyys on kuitenkin paljon muutakin kuin opiskelijakortti ja sillä saatavat edut, sillä teemme aktiivisesti töitä ammattikorkeakouluopintojen kehittämiseksi ja tarjoamme jäsenistöllemme mm. ilmaisia neuvonta- ja lakimiespalveluja niin opintoihin kuin muihinkin elämäntilanteisiin liittyviin ongelmahetkiin.

Selvitämme muutoksen yksityiskohtia yhdessä Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry:n ja Frankin kanssa kiivaasti. Tulemme tiedottamaan jäsenistöä uudistuksesta tarkemmin, kun asiaan liittyvät lukuisat yksityiskohdat varmentuvat. Uudistuksen käyttöönoton ennakoidaan tapahtuvan aikaisintaan syksyllä 2017.

Lisätietoja:

Terhi Alatalo
Toiminnanjohtaja
045 670 6650
terhi.alatalo@opiskelijakunta.net

Syyskokous 8.11.2016

Ensi vuoden hallituksessa edustaa:

Laura Kanasaar, puheenjohtaja

Daniel Avanloo
Laura Kumpula
Nhamo Zinhu
Ella Hyttinen
Sara Ohrankämmen
Sini Koponen
Linnea Laurila
Saara Suvala
Max Millner

Iida Johansson

Onnittelut uudelle hallitukselle!

24.11.2016 

TUO - Hae opiskelijatuutoriksi!

" Haku opiskelijatuutoriksi on auki kaikilla ensi syksynä koulutuksilla, joilla ensi syksynä aloittavat uudet ryhmät. Tuutorina pääset ohjeistamaan ja auttamaan uusia opiskelijoita heti ensi päivistä alkaen. " (Lisätietoa saat klikkaamalla otsikkoa)