Terveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuolto vaikuttaa aktiivisesti opiskeluympäristöön ja tukee opiskelijaa opiskelukyvyn ylläpitämisessä, itsehoidossa, riittävässä elämän hallinnassa sekä terveyden ja toimintakyvyn ylläpitämisessä ja saavuttamisessa.

Opiskeluterveydenhuolto tarjoaa terveydenhuollon palveluita Turussa sijaitsevien toisen asteen ammatillisten oppilaitoksien ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille. Palvelut on tarkoitettu opintotukeen oikeutetuissa koulutuksissa opiskeleville, poikkeuksena: Salon yksikön opiskeluterveydenhuollosta vastaa paikallinen terveyskeskus.

Ammattikorkeakoulujen opiskeluterveydenhuollossa Hämeenkatu 10, 3.krs on otettu käyttöön ilmoittautumisautomaatti. Jotta pääset ilmoittautumaan varatulle ajallesi, ole hyvä ja ota mukaasi vastaanotolle viivakoodillinen henkilöllisyyskortti, esim. yhdistetty KELA-henkilökortti, ajokortti tai henkilöllisyyskortti. Huomioi, että ilmoittautuminen tulee tehdä ennen ajanvarauksen alkamisaikaa.

Peruuttamattomasta, käyttämättä jätetystä lääkärin vastaanottoajasta peritään voimassa oleva peruutusmaksu: 51,40 €. Lääkärin vastaanottoaika on peruttava viimeistään edeltävänä päivänä tai jos vastaanottopaikka ei ole silloin avoinna, samana päivänä klo 9.00 mennessä. 

Hyödylliset linkit ja tiedostot

Verkkoajanvarauksen kautta voit varata ajan useisiin eri palveluihin.
Sähköisen asioinnin sopimuksen voi tehdä verkossa. 


Opiskeluterveydenhuollon toimipaikat ja terveydenhoitajan vastaanotto - puhelinnumerot

Opiskeluterveydenhuolto, Hämeenkatu 10, 3. krs
Ajanvaraus ja neuvonta p. (02) 266 1570
Toimiston aukioloaika ma-to klo 8.00 - 11.30 ja 12.30 - 15.30
Terveydenhoitaja vastaanotto ilman ajanvarausta ma-pe klo 8.00 - 11.00

AMK sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala, matkailu-, ravitsemis- ja talousala
Kaarina Kaasalainen, p. (02) 266 1585, puhelinaika klo 12.15 - 12.45

Rokotukset

Opiskeluterveydenhuollon vastaanotolta saa maksuttomat perusrokotukset, tehosteet ja tarvittaessa reseptin maksullisia rokotteita varten.
Valtaosalla terveysalan opiskelijoista on lisäksi oikeus maksuttomiin B-hepatiittirokotuksiin sekä 1.9.2017 alkaen vihurirokkorokotukseen. (Terveysalan opiskelijoille ilmainen)

Peruskoulun päätyttyä kaikilla tulisi olla perusrokotukset:

  • Polio 4 kpl
  • MPR (tuhkarokko-sikotauti-vihurirokko) 2 kpl
  • Tetanus-d (jäykkäkouristus-kurkkumätä) annettuna 10 vuoden sisällä.

Tetanus-d -rokote tulee tehostaa 10 vuoden välein. Rokotuksien ajantasaisuudesta tulee huolehtia itse. Aikaisempia rokotustietoja kannattaa tiedustella viimeisimmän asuinkunnan terveyskeskuksen arkistosta.