Syksyllä tehdään historiaa

Oletko sosiaali- ja terveysalan opiskelija jossain päin Suomea ammattikorkeakoulussa? Haluatko tutustua uusiin ihmisiin? Kiinnostaako omaan koulutusalaasi liittyvät asiantuntijaluennot? Jos vastasit edes yhteen edellä olevaan kysymykseen kyllä, olet varmasti kiinnostunut Suomen historian ensimmäisestä sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden tapahtumasta, joka järjestetään Turussa 29.-30.9.2018.

Tapahtuma on kaksipäiväinen ja sisältää ensimmäisen päivän asiantuntijaluentojen lisäksi rastikierroksen sekä jatkot, johon kuuluu jatkojen esiintyjä. Lisäksi kaikille ulkopaikkakuntalaisille kustannetaan kyyti.  

Mistä näillä opiskelijapäivillä tullaan puhumaan? 

Syyskuussa tullaan puhumaan aiheista, jotka koskettavat kaikkia meitä - sote-alojen tulevia ammattilaisia. Luentoja tulee löytymään mm. seuraavista teemoista: monikulttuurisuus, työssä jaksaminen sekä työturvallisuus. Aiheet ovat kuitenkin laajoja ja voivat käsitellä myös muita ajankohtaisia ja tulevaisuuden haasteita.

Tavoite

Tapahtuman tavoitteena on tukea sosiaali- ja terveysalan ajankohtaisten ja tulevaisuuden haasteiden tietoutta ja tuoda alan opiskelijoita yhteen. Luennoitsijat ovat alan vanhoja konkareita, uteliaita tutkijoita tai aidosti alasta kiinnostuneita kehittäjiä ja vaikuttajia, joten luennoitsijoita valittaessa ei ole etsitty kaikkein viihdyttävintä tai maailman komeinta esiintyjää.

Luennoitsijat edustavat kaikkia sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita, sosionomiopiskelijoista ensihoitajaopiskelijoihin. Luennoitsijoista voit lukea lisää alempaa sekä tapahtuman some-kanavoilta.

Opiskelijapäivien yhtenä tavoitteena on yhdistää opiskelijoita ympäri Suomea, joten luvassa myös verkostoitumista. 

Tuletko Turun ulkopuolelta?

HUOM! HOTELLITARJOUS ON PÄÄTTYNYT

Tuletko Turun ulkopuolelta ja tarvitset majoituksen? Ei hätää. Olemme neuvotelleet opiskelijapäivien osallistujille edullisemmat majoitushinnat.
Original Sokos Hotel Hamburger Börs Kauppiaskatu 6, Turku 


l hlö/huone/vrk 90€
2 hlö/huone/vrk 100€
3 hlö/huone/vrk 120€


Sokos hotellin huoneen hintaan sisältyy buffetaamiainen sekä hotellin sauna-ja allasosaston käyttö.
Majoituksesta onmahdollistakerryttääS-bonusta.LisäetunaSokoshotellitarjoaaasiakkailleen5-10%
alennuksen Sokos Wiklundin normaalihintaisista tuotteista ja 10% alennuksen Wiklundin apteekin
vapaankaupan tuotteista.


Sokos hotel Hamburger Börssin tarjous on voimassa 7.9. asti.
Kuljetus järjestetään muista kaupungeista tuleville ja kuuluu tapahtuman hintaan. Kuljetuksen kustantaa Tehy. Kuljetus lähtee jokaisesta kaupungista joissa on Tehyn kanssa yhteistyötä tekevä opiskelijayhdistys.
Ulkopaikkakuntalaisten on ostettava lippu viimeistään 3.9. jotta saadaan kyydit vahvistettua tarpeeksi ajoissa.
Kuljetuksesta ja majoituksesta lähetetään erillinen sähköposti lipun ostaneille ulkopaikkakuntalaisille.

Missä STOP järjestetään ensi vuonna?

Pyrimme myös ylläpitämään ja tukemaan tätä upeaa mahdollisuutta toteuttaa tulevinakin vuosina sosiaali- ja terveysalan opiskelijapäiviä! Ehkä juuri sinun yhdistyksesi kaupungissa?

JÄRJESTÄJÄT

Järjestelyistä vastaa ensimmäisenä TSTS ry eli Turun sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden yhdistys. Tapahtuma tulee olemaan vuosittainen ja kiertää kaupungista toiseen. Järjestävän tahon on päättänyt Tehyn opiskelijayhdistyksen hallitus hakemusten perusteella. 

Tehy toimii tapahtuman rahoittajana.

OHJELMA

Luentoja tulee löytymään mm. seuraavista teemoista: monikulttuurisuus, työssä jaksaminen sekä työturvallisuus. Lisäksi opiskelijapäivien tavoitteena on yhdistää opiskelijoita ympäri Suomea, joten luvassa myös verkostoitumista. Lauantaipäivän iltaohjelmaan kuuluu mm. rastikierros sekä huikean Stigin keikka Night Club Marilynissä!

Luentopäivänä paikalla eri liittojen ja yhdistysten edustajia.

LIPUNMYYNTI

37e Tehyn jäsenille ja 47e muille.

 Nyt jos koskaan kannattaa liittyä Tehyn opiskelijajäseneksi, ja sehän ei opiskelijalta maksa mitään!

Luennot

Monikulttuurisuus

Niina Eklöf

TtM Niina Eklöf on syntynyt vuonna 1975 ja kirjoitti ylioppilaaksi Helsingin ranskalais-suomalaisessa koulussa vuonna 1994. Eklöf suoritti korkeakoulututkintonsa (TtM) Turun yliopistossa vuonna 2009. Väitöksen alana on hoitotiede. Eklöf työskentelee Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa (XAMK) yliopettajana.

TtM Niina Eklöf esittää väitöskirjansa Somali asylum seekers and refugees in Finnish health care - focus on privacy and the use of interpreters julkisesti tarkastettavaksi Turun yliopistossa perjantaina 25.5.2018 klo 12 (Turun yliopisto, ICT-talo, Beta-luentosali

Monikulttuurisuus

Maili Malin

Opiskelijapäivien yhtenä teemana on tänä vuonna monikulttuurisuus. Aiheesta meillä on kaksi asiantuntijaa, jotka molemmat ovat tehneet merkittävää ja laajaa tutkimustyötä vuosien saatossa.

Yksi neljästä luennoitsiasta opiskelijapäivillä on siirtolaisinstituutissa työskentelevä Maili Malin, jonka asiantuntemukseen kuuluvat mm. maahanmuuttajien hyvinvointi ja terveys, etniset ja sosioekonomiset terveyserot, nuoret, lapset, naiset, lisääntymisterveys, sosiaali- ja terveyspalvelut.

Malin on väitellyt Helsingin yliopistossa vuonna 2006 valtiotieteen tohtoriksi ja myöhemmin vuonna 2011 hänet on nimitetty Dosentiksi.

Saamme kunnian kuulla Malinin mielenkiintoinen luento "Rasismin terveys- ja hyvinvointivaikutukset - asiakkaan ja etniseen vähemmistöön kuuluvan työntekijän näkökulmasta".

Avausluento

Millariikka Rytkönen

Opiskelijapäivien yksi luennoitsijoista on kaikkien Tehyläisten tuntema puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Porvoolainen Millariikka Rytkönen on ennättänyt työskennellä kuudessa tehyläisessä ammatissa, muun muassa lähihoitajana, sairaanhoitajana ja kätilönä. Nykyisessä luottamustoimessaan Tehyn puheenjohtajana Rytkönen on kartuttanut verkostoja ja saanut näkyvyyttä. Tehyn tärkeimmäksi tavoitteeksi Rytkönen nimeää rohkean edunvalvonnan. Hän uskoo, että sote-uudistuksen myötä liitolla on mahdollisuus saada alalle oma työehtosopimus, joka huomioi alan erityispiirteet, kuten kolmivuorotyön tai työnjaon muutokset.

"Tehy tänään ja tulevaisuudessa"

Millariikka tuo opiskelijapäivillä ajantasaista tietoa yhdistyksestä ja ammatiliitoista.
Tavoitteena oma sopimus. Mitä omasopimus käytännössä tarkoittaa ja mitä eroa siinä on nykytilanteeseen? Tästä lisää luentopäivänä.

Työssä jaksaminen

Tiina-Maria Sandelius


Yritysvalmentaja
Sertifioitu Business Coach, Sosionomi AMK, Psykoterapeutti, Perheterapeutti ET

"Valmentajana olen energinen ja vahva kokonaisuuksien tarkastelija. Autan sinua menestymään! Psykoterapeuttina ja Business coachina olen kerännyt työkokemustani johtotehtävissä ja autan sinua hetkessä tekemään strategian tavoitteillesi unohtamatta kokonaisvaltaista hyvinvointiasi. Yritysvalmentajana olen kehittynyt huipuksi erilaisten muutostilanteiden selvittelyissä ja johdon valmentajana. Kun keskitymme oleelliseen, teemme oikeita asioita!"

Työturvallisuus

Kaisa Impilä


TtM, Sairaanhoitaja

Varsinaissuomen sairaanhoitopiirin ensihoidon- ja päivystyksen alueellinen osastonhoitaja.

LUENNOT 29.9.

Luennot järjestetään Turun yliopistollisen keskussairaalan Johan Haartman -salissa, joka sijaitsee T-sairaalan 1-kerroksessa, juuri Arkean ravintolan läheisyydessä.

Tyksin T-sairaala on vuonna 2013 valmistunut moderni ja viihtyisä sairaalan osa. Tasokkuus ja sairaalan uusin teknologia tulee näkymään myös luentosalissa.

Salin kapasiteetti on 190 henkilöä.

STIG

STIG veti kovan setin tämän vuoden Ruisrockissa, eiköhän hyvä meininki ole taattu myös opiskelijapäivien jatkoilla? 😜 Jatkopaikkana muuten toimii meidän Turkulaisten opiskelijoiden rakastama Night Club Marilyn

Stigin humoristiset sanoitukset ja persoonallinen tyyli viihdyttää kuuntelijoita ja saa vähintään hymyn huulille! 


Koko kansan tuntemia tanssihittejä mies on tehnyt jo vuodesta 2006, tunnetuimpia ovat mm. Roy Orbison, Viheltelen, Puumaa mä metsästän ja Stigidilaatio.

Jatkopaikka

Night Club Marilyn