Työelämäopas

Työt koulun ohella

Etsitkö koulun ohelle työpaikkaa terveysalalta? Oletko juuri valmistumassa ja haet tulevaisuuden työpaikkaa? Alle olemme keränneet muutaman verkkosivun, joiden kautta pääset etsimään avoimia työpaikkoja.

Opiskelijasta sijaiseksi

Opiskelija sijaisena

Laillistettuihin ammatteihin  opiskeleva voi tilapäisesti toimia ammattihenkilön tehtävässä, esimerkiksi kesälomasijaisena, kun hän on suorittanut kaksi kolmasosaa (140 op) kyseiseen ammattiin johtavista opinnoistaan. 

Tarkista vaaditut opintopistemäärät vielä työnantajalta

Terveydenhoitajaksi, ensihoitajaksi tai kätilöksi opiskeleva voi tilapäisesti toimia

  • laillistetun ammattihenkilön tehtävässä suoritettuaan kaksi kolmasosaa (180 op) kyseiseen ammattiin johtavista opinnoista.
  • sairaanhoitajan tehtävässä suoritettuaan kaksi kolmasosaa sairaanhoitajan koulutukseen kuuluvista opinnoista (140 op)

Työnantajan täytyy arvioida, onko opiskelijalla suoritettujen opintojen perusteella riittävät edellytykset tehtävän hoitamiseen.

Voiko sairaanhoitajaopiskelija toimia lähihoitajan sijaisena?

Sairaanhoitajan opintoja suorittanut voi olla lähihoitajan sijainen, jos työnantaja arvioi hänen osaavan riittävästi. Hän ei saa kuitenkaan käyttää lähihoitajan nimikettä.

Lähihoitaja on terveydenhuollon nimikesuojattu ammattihenkilö. Nimikesuojattujen ammattihenkilöiden ammateissa voivat toimia muutkin henkilöt, joilla on hoitamaansa tehtävään riittävä koulutus, kokemus ja ammattitaito. Arvion tekee työnantaja.

Työnantaja päättää, mitä henkilö voi lähihoitajan sijaisena tehdä ja pyytää opiskelijalta voimassa olevan opintorekisteriotteen.

Haluatko ottaa meihin yhteyttä?