Työvaatteet

"Miksi työvaatteet?"

Opiskellessasi terveysalalla tulet tarvitsemaan heti ensimmäisen lukukauden aikana hoitotyön vaatteita hoitotyön tunneille, joissa on noudatettava hyvää ja asianmukaista hygieniaa. Hyvään hygieniaan kuuluu suojavaatteiden eli työvaatteiden oikeanlainen käyttö. Laboratoriotunneilla harjoitellaan käytännön toimenpiteitä, esim. katetrointia, potilaan tutkimista ja kanylointia. 

"Labratunneilla" ei ole suotuisaa syödä tai olla ulkokengillä. Työkengiksi suosittelemme ergonomisia ja turvallisia kenkiä, joita voi myöhemmin käyttää työharjoitteluissa. Et kuitenkaan tule tarvitsemaan omia työvaatteitasi työharjoittelussa, sillä harjoittelupaikassa saa aina erikseen "talon" omat työvaatteet.

Lisätietoa hoitovaatteista sekä niiden käytännöistä ja säännöistä saat tuutoropettajalta sekä -opiskelijalta. Esim. fysioterapia- ja ensihoidon opiskelijoiden työvaatetus poikkeaa terveyden- ja sairaanhoidon opiskelioiden vaatetuksesta.

"Mistä ostaa työvaatteet?"

Olemme keränneet tälle sivulle mahdollisia myymälöitä ja sivuja, joista voit ostaa työvaatteita.

Suosittelemme kokeilemaan hoitovaatteita ennen ostoa, sillä koot voivat vaihdella eri valmistajilla ja myymälöissä. Esimerkkinä n.180cm, 75kg miehelle sopivaksi osoittautui XS-kokoinen työpaita. Vaatteet kannattaa tilata isommalla porukalla, jotta saatte mahdollisen ryhmäalennuksen.

Muistathan kysyä myös omalta opiskelijatuutoriltasi työvaatteista. Moni vanhempi opiskelija voi myydä omat vanhat hoitovaatteensa uusille opiskelijoille.

Image Wear Työasupalvelu
Läntinen Pitkäkatu 13, 20100 TURKU

Sähköposti: myymala.turku@imagewear.fi

Puhelin: 020 7980 720
Avoinna: ma-pe 8 - 17


Topper Uniform
Luumäentie 7, 21420 Lieto 

Sähköposti: iida.tuomi@topper.fi (Myyntipäällikkö)

Puhelin: 010 2812 520