top of page
20221115_141424_edited.jpg

Järjestönauha

Päivitetty 28.11.2021

TSTS ry:n nauhaohjeet

Järjestönauhan pysyvä käyttöoikeus on kaikilla TSTS ry:n nykyisillä ja entisillä hallituksen jäsenillä. TSTS:n hallitus voi myöntää käyttöoikeuden myös muille TSTS ry:n ansioituneille jäsenille joko väliaikaisesti tai pysyvästi.

 

Nauhaa käytetään nauhan arvolle sopivissa tilaisuuksissa, joissa pukukoodissa on mainittu arvomerkit tai järjestönauhat.


Järjestönauha laskeutuu oikealta olkapäältä vasemmalle vyötärölle. Juhlapuvussa nauhaa kannetaan takin ja liivin alla, mutta aina solmion päällä. Nauhan ei tule koskettaa paljasta ihoa. Näin ollen nauhaa voidaan kantaa myös ruusukkeena puvun vasemmassa miehustassa

(katso ohje alempaa).


TSTS ry:n järjestönauhan kanssa voi kantaa myös muita nauhoja. TSTS ry:n tilaisuuksissa TSTS ry:n nauhaa kannetaan ylimpänä.
 

Ruusuke:


Leikkaa n. 50 cm nauhaa.

Taittele nauha tarkasti oheisen kuvan mukaisesti. Noudata mittoja.

HUOM!

Vain nauhan toinen puoli kiiltää. Taittele niin, että kiiltävä puoli näkyy!

Jätä yli jäävä nauha roikkumaan, ja ompele muutamalla pistolla kaikkien kerroksien läpi keskeltä ruusuketta.

 

Huolehdi, että kaikki kerrokset kiinnittyvät ompeleilla, ja että mitat eivät muutu.

Jätä lanka päättelemättä ompeluvalmiuteen.

Taita jäljellä oleva nauha nurjalta puolelta kuvan mukaisesti keskelle ruusuketta. Kierrä keskinauha ruusukkeen ympäri kerran.

Leikkaa ylimääräinen nauha pois. Ompele nauhan pää muutamalla pistolla kiinni niin, että ompeleet eivät näy etupuolella.

Päättele.

Jos tarvitset apua, kysy ihmeessä hallitukselta!

Valmisteluohjeet

 

Olan yli:
Testaa sopiva nauhan pituus. Nauhan tulisi olla mukavasti oikealta olalta vasemmalle vyötärölle asti. Päät kiinnitetään piiloon toisiinsa kiinni esimerkiksi hakaneulalla.

bottom of page